YOZGAT / ÇEKEREK - Osman Durmaz Fen Lisesi

OSMAN DURMAZ

31-01-2018osmandurmaz

03 Şubat 1948’de Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Fakıdağı Köyü’nde dünyaya geldi. Doğduğunda babası Mehmet Bey, eşinden ayrıldığından anne sevgisinden mahrum kaldı..Babası yeniden evlendiğinden analığı Ayşe Hanımın yanında büyüdü.Yetim Osman’ın kimlik bilgilerinde anne adı hanesinde analığı Ayşe Hanımın adı geçer.Ayşe Hanım, Osman DURMAZ’ı kendi çocuklarından ayırmadı.12 yaşına kadar köyde çobanlık yaptı. 12 yaşında Fakıdağı Köyü’nden ayrılarak İstanbul’da inşaatlarda işçilik yapmaya başladı.Okula devam etme imkanı olmadı.İstanbul’da okur-yazarlık belgesi aldı

1976 yılında İstanbul’a tamamen taşındı. İnşaat işleri ve taşeronluk yapmaya başladı. Arsa alıp inşaat yaparak bugünlere geldi.Durmaz Kardeşler İnşaat  İşletmeciliği Ltd. Şti’nin sahibi olan Osman DURMAZ, 35 yıl sonra köyüne ve Çekerek’e hizmet için geri geldi ve Fakıdağ Osman Durmaz İlköğretim Okulu ile Çekerek İlçe Merkezine Osman Durmaz Anadolu Öğretmen Lisesini yaptırdı.Bakanlığımızın Anadolu Öğretmen Liselerini dönüştürmesi kapsamında 2014/2015 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuz Fen Lisesine dönüştürülerek Osman Durmaz Fen Lisesi adını almıştır. Okul sevgisinden mahrum olan Osman DURMAZ, hayatını eğitime adadı.Yaptırdığı okullarda okuyan öğrencilerin hayat dolu koşuşturmalarını gıpta ile seyretmektedir.Geleceğin aydınlık yüzlerine hizmet etmenin heyecanını duymaktadır.Evli, 3’ü erkek ve 4’ü kız babası olan Osman DURMAZ’ın toplamda 7 çocuğu bulunmaktadır.

Yayın: 27.11.2012 - Güncelleme: 05.07.2023 01:35 - Görüntülenme: 5621